Menu Sluiten

Kledingmaten zijn groter geworden

In de loop der jaren zijn kledingmaten veranderd. De kledingmaten zijn groter geworden, zo had een vrouw vergeleken met 50 jaar geleden bijvoorbeeld kledingmaat 40 terwijl dezelfde afmetingen nu uitkomen op maat 34. Dit betekend dat of de kledingmaten zijn veranderd, of de mensen zijn kleiner geworden ;-).

Sommige kledingmerken hebben de maten in de loop der jaren aangepast. Wanneer kleding iets groter valt dan heb je voor je gevoel een kleinere maat, hetgeen veel vrouwen willen.

De kledingmaten zijn groter geworden

Het is daarom belangrijk om soms ook een andere kledingmaat te proberen, zelfs terwijl dit normaal je maar niet is. Wellicht valt dat leuke truitje toch iets groter uit en pas je het wel.

Het is jammer dat niet elk kledingmerk een standaard kledingmaat gebruikt. Zo heb ik thuis kleding van een bepaald merk in maat S die ik goed pas, maar heb ik ook diverse t-shirts in maat M. Van een ander bekend merk zitten deze 2 maten echter veel te krap, hier heb ik zeker maat L in nodig. In tegenstelling tot de meeste kledingmerken heeft dit merk dus een kleine pasvorm.

Maattabellen

Zoals je leest is er soms geen touw aan vast te knopen en is het soms een kwestie van proberen. Via de maattabellen op deze site kan je wel een goede inschatting maken, zodat je de meeste kans hebt tot de aankoop van een kledingstuk met de juiste pasvorm.

Bekijk hier de maattabellen.

Meer informatie:

Last updated: donderdag 12 december 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *