Je herkent het vast wel, tijdens het passen van kleding valt een maatje 40 net te groot maar een maat 38 zit weer net te krap. Maat 39 zou dan ideaal zijn, dit soort tussenmaten worden helaas niet gemaakt. In het onderstaande artikel lees je hoe je het beste kunt omgaan met de kledingmaten wanneer je tussen 2 maten in valt. Welke tips en trucs kun je toepassen om de tussenmaten te gebruiken bij je kleding?
Maak hieronder je keuze en bekijk de maat: |
Dames |
Heren |
Meisjes |
Jongens |
- Bij Wehkamp kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen, waaronder tussenmaten.
Bekijk hier de maattabellen voor dames, heren en kinderen >>
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Kledingmaten tussenmaten
Om een bepaalde maat aan te duiden wordt er een kledingmaat gebruikt. Daarbij zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunnen er lokale maten (Italiaanse, Duitse, Franse, Italiaanse) maar ook internationale maten worden gebruikt (S, M, L, XL). In het buitenland kun je daarnaast nog de Engelse of Amerikaanse maten tegenkomen. Tot slot kun je kleding ook in de confectiematen kopen. Zoals je merkt kan kleding in verschillende soorten kledingmaten worden verkocht.
Met een juiste maattabel kun je de verschillende maten vergelijken en omrekenen. Zo val je niet tussen het wal en het schip. Maar wat als de één te groot en de ander te klein is? Dan zou een tussenmaat de oplossing kunnen zijn. Wat zijn nu precies de tussenmaten?
Tussen 2 maten
Wanneer je tussen 2 maten in zit met je kleding dan moet je een keuze maken. Er zijn helaas geen officiële tussenmaten te koop. Tussen een 38 en een 40 zit bijvoorbeeld geen 39. Een goede oplossing is het vermaken van kleding of het dragen van een riem wanneer je broek iets te groot is. Vrijwel niemand heeft kleding dat overal precies goed zit. Ieder mens is verschillend en kleding wordt met grote hoeveelheden gemaakt op basis van de standaard kledingmaten.
Verschil tussen kledingmaten
Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn kan de kleding in de standaard kledingmaat worden gekocht, maar er zijn ook corpulente maten of extra lange maten. Bij de corpulente maten wordt er rekening gehouden met een grotere buik omvang. Deze worden vaak aangegeven met de letter U. Daarnaast zijn er ook extra lange maten. Daarbij is de borstomvang of schouderbreedte gelijk aan de normale maten, alleen is er een langere armlengte of beenlengte.