Kledingmaten zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert het lichaam en daarmee ook je kledingmaat. Hoe precies de kledingmaat tijdens je zwangerschap verandert is voor iedereen verschillend. De een krijgt een grote buik terwijl de ander slechts een klein buikje krijgt. Het is daarom aan te raden om kleding te kopen die kan meerekken. Zo kan je buik binnen een korte tijd flink groeien en ook de borsten kunnen enkele maten groter worden.

Bekijk hier de maattabellen bij Jeans Centre >>

Bekijk hier alle maten voor hem en haar >>

Kledingmaten tijdens de zwangerschap

Zwangerschapskleding is gemaakt om comfortabel te dragen. Door de rekbare stof kan het een langere tijd gedragen worden. Dit heeft als grote voordeel dat je niet veel nieuwe kleding hoeft te kopen. Wanneer je de zwangerschapskleding moet gaan dragen is per zwangerschap verschillend. Daar waar de een binnen enkele maanden een zwangerschapsbuik krijgt, blijft het bij de ander een lange poos weg en komt het in de laatste paar maanden in een versneld tempo.

Het is daarom bijna niet te voorspellen in welke week van je zwangerschap je andere kleding moet gaan dragen. Dit dien je zelf te ervaren. Je dient er ten alle tijde rekening mee te houden dat het draagcomfort erg belangrijk is. Dit zul je vooral gaan merken tijdens de laatste weken. Je buik zal dan vaak strak aanvoelen en de baby zal heviger gaan bewegen. Een strakke broek zal vanaf dat moment niet meer fijn aanvoelen.

Na de zwangerschap

Na de zwangerschap zul je nog een aantal weken ‘last’ hebben van de zwangerschapsbuik. Deze zal langzamerhand weer afnemen. Door actief te gaan sporten kun je dit proces versnellen. Echter verschilt dit ook weer van persoon tot persoon. De één is na enkele weken alweer ‘back in shape’ terwijl de ander altijd een maatje meer heeft dan voor de zwangerschap. Je hebt er wel een prachtige baby voor terug gekregen.

Met de onderstaande tabel kun je bepalen welke kledingmaat het beste zal passen terwijl je zwanger bent. Op basis van je heupomtrek kun je onder andere je broekmaat bepalen. Meer informatie over het bepalen van je kledingmaat kun je bekijken op:

KledingmaatJeansmaatConfectiemaatHeupomtrek in cm
XS273489 - 92
S283693 - 96
S/M293897 - 100
M3040101 - 104
M/L3142105 - 108
L3244109 - 112
L/XL3346113 - 116
Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie