Welke maat hardloopbroek

Als je hardlopen leuk vindt is het wel zo prettig om het ook leuk te houden. Wat daaraan mee draagt zijn onder andere goed zittende hardloopschoenen. Maar ook niet onbelangrijk is een goed passende hardloopbroek. Welke hardloopbroek maat heb je nodig om blessures te voorkomen? Meer daarover lees je in het onderstaande artikel.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens
  • Bij Kleertjes en Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen bij Jeans Centre >>

Bekijk hier alle maten voor hem en haar >>

Zonder blessures fijn hardlopen.

Als beginnende hardloper denk je misschien dat een losse broek prettig is om in te lopen. Vooral vrouwen die denken dat ze iets te dik zijn zie je nog weleens in wijde kleding hardlopen. Beter is om dat toch niet te doen. Wijde kleding kan je belemmeren in de bewegingsvrijheid en bovendien kan te wijde hardloopkleding gaan irriteren tijdens het lopen. Het zou zonde zijn om je motivatie kwijt te raken door het dragen van verkeerde hardloopkleding.

De juiste maat hardloopbroek kiezen.

Hardloopbroeken en shirts zijn speciaal ontwikkeld om hard te lopen. Zo is de stretch stof ademend en neemt het zweet op. Dat is, behalve dat het in de zomer heel fijn is, ook heel belangrijk in de winter. Je wilt immers niet onderkoeld raken. Tijdens warme dagen kun je ook kiezen uit diverse lengtes broeken.

Een korte hardloopbroek is in de zomer erg fijn maar in het najaar of voorjaar is het fijner lopen in een broek die tot de knie of de enkel komt. De maat van de hardloopbroek kan daardoor verschillen van een reguliere jeansmaat. Door de stretch die erin zit, kun je hier meer mee opvangen dan een broek zonder stretch. Vaak kun je met de internationale maten goed uit de voeten. Een goede schoenmaat is ook belangrijk, deze kan je hier bepalen.

In de winter.

In de winter kun je het beste een lange broek dragen. Deze zijn overigens in verschillende diktes te koop. De zomer is trouwens de enige periode dat je een wijde hardloopbroek kunt dragen. Dit hardloopbroekje wordt ook wel een vlinderbroek genoemd. Je ziet deze vaak gedragen bij wedstrijd sporten en marathons. Deze broek is heel kort en heeft splitjes aan de zijkant zodat de broek niet kan gaan irriteren.

Meer informatie:

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie