kledingmaten sportkleding

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Zowel de bovenkleding als de onderkleding dienen van de juiste materialen gemaakt te zijn zodat het optimaal kan ademen en ventileren. Hierdoor zweet je minder en heb je minder kans op huidirritatie door wrijving van de sportkleding. Naast de juiste materialen is ook de maat erg belangrijk. Nog steeds zijn er veel vragen rondom de kledingmaten van sportkleding. Waar moet je precies op letten, moet het juist strak of los zitten en hoe zit het met de buitenlandse sportkleding maten?

Kledingmaten sportkleding

De kledingmaten van sportkleding kun je in veel gevallen vergelijken met de normale kleding. Draag je bijvoorbeeld een confectiemaat 40? Dan heb je ook sportkleding nodig in dezelfde maatvoering. Ben je van plan om veel kilo’s te verbranden en verwacht je dat je een aantal maten kleiner nodig hebt over een bepaalde periode? Het is belangrijk dat je van tijd tot tijd de juiste kledingmaat opmeet. Zo voorkom je dat je in te grote kleding aan het sporten bent.

Strak of juist los

In de sportschool zie je veel verschillende soorten sportkleding. De één heeft juiste hele strakke kleding aan terwijl de ander juist iets meer wijde kleding draagt. Het verschilt per activiteit welke kleding je nodig hebt. Doe je fanatiek aan spinning dan is juist een strakke broek aan te raden omdat je zo de minste wrijving tussen de benen hebt. Ditzelfde zie je ook vaak bij hardlopen en roeien. Als je het iets rustiger aandoet en meer op kracht wilt trainen dan kun je ook iets lossere kleding dragen. Hieronder zie je kort van enkele sporten of je beter strakke of losse kleding kunt dragen:

ActiviteitStrak of Los
FietsenStrak
Body PumpStrak of Los
Core trainingLos
YogaStrak
BoxenLos
Gewicht heffenLos
HardlopenStrak of Los
CardioLos
RoeienStrak of Los

Welke maat heb ik nodig

Het kopen van sportkleding is net als bij andere kleding soms erg lastig. Online de juiste kleding vinden is vaak snel gedaan, nu nog de juiste keuze maken in de kledingmaat. Hoe valt sportkleding ten opzichte van normale kleding? Deze vraag wordt ook veel gesteld. Een voorbeeld van Nike, hier heb je de keuze uit regular of slim fit. Net zoals bij de normale kleding. Je kunt dit dan ook het beste als leidraad aanhouden.

Posted on: 6 maart 2018, by :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *