Korte broek maten

Een korte broek moet gewoon goed passen. Je bent het misschien wel eens tegen gekomen in de vakantie. Een man of een vrouw in een korte broek die te groot of te klein is. Wedden dat je dat echt niet mooi vond staan? Vaak komt dat omdat ze alleen in de vakantie gedragen worden als het mooi weer is. Ze worden vlak van te voren tevoorschijn gehaald en in het gunstigste geval even gepast. De korte broek maten kunnen soms verschillen van de reguliere broekmaten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens
 • Bij Kleertjes en Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen bij Jeans Centre >>

Bekijk hier alle maten voor hem en haar >>

Korte broek maten verschillen soms van de normale broekmaten

Behalve dat een verkeerde maat heel vervelend draagt is het ook niet mooi. Omdat het prettiger is als een korte broek goed past is het belangrijk om eerst de broekmaat te bepalen. Ook kun je een goed zittende lange jeans pakken en die jeansmaat aanhouden. Je hebt namelijk dezelfde maat nodig. Heb je die niet dan kun je achter de juiste maat komen door te meten.  Dit kan eenvoudig met behulp van een meetlint. Sommige merken gebruiken voor de korte versie van de jeans een andere maatvoering. Let daarom goed op bij het bestellen of er andere maten worden gebruikt dan gebruikelijk.

Korte broek maten omrekenen?

Het enige wat je dan moet doen bij het bepalen van de juiste maat is de omvang van je heupen te meten. Pak de tabel erbij en kijk welke maat voor jou geschikt is. Let goed op de maatvoering in de tabel. Europese en internationale maten verschillen namelijk. Broeken voor mannen kunnen ook wel in confectie maten aangegeven staan. Een Nederlandse confectie maat 50-52 staat gelijk aan een Engelse maat 36 of een Amerikaanse maat 6. Maat 40 voor vrouwen is in Engeland maat 12 maar is een Amerikaanse maat 10.

Het belangrijkste om de juiste maat korte broek te krijgen is dus om de tabel aan te houden. Dit lijkt ingewikkeld maar het wijst zich vanzelf.

Meer maten:

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

4 gedachten over “Korte broek maten”

 1. Hallo,
  Weet u of de kledingmaten shorts hetzelfde zijn als de korte broek maten? Ik heb namelijk een mooie korte broek gezien, alleen lees ik in de omschrijving dat ze gebruik maken van de kledingmaten shorts. Alvast bedankt voor het uitzoeken.

  Beantwoorden
  • Hallo Lavina,
   Deze kledingmaten komen overeen met elkaar. De kledingmaten shorts en de korte broek maten worden als verschillende benaming voor hetzelfde product gebruikt. Je kunt deze dus gebruiken bij het vinden van je juiste maat.
   Groetjes,

   Beantwoorden
  • Hoi Roy,
   Je zou hiervoor enkel de broekbreedte moeten gebruiken. Je kunt dan een korte broek kopen in maat 32. Indien ze worden verkocht met een ander maat dan kun je het beste maat 42 als confectiemaat kiezen of een XL.
   Groeten,

   Beantwoorden

Plaats een reactie