Hoe kun je het beste lingerie wassen?

Mooie lingerie is heerlijk om te dragen en heel mooi om te zien. Luxe lingerie is meestal gemaakt van zijde of satijn. Voor de finishing touch wordt er vaak mooi kant in verwerkt. Er hangt wel een prijskaartje aan maar je kunt er dan ook wel vele jaren plezier van hebben. Het is dan wel belangrijk dat je de mooie en kwetsbare stof waarvan de lingerie meestal gemaakt is goed verzorgd.

Dat begint bij het wassen. Was lingerie niet te weinig. Behalve dat het onhygiënisch is zorgt een wasbeurt ervoor dat je stof mooi blijft. Het vuil gaat door het wassen uit de poriën van de stof. Zo behoudt het de kleur en de elasticiteit.

Lingerie altijd samen wassen

Was setjes altijd samen zodat er geen kleurverschil kan ontstaan. Lingerie mag in de wasmachine gewassen worden maar gebruik daarvoor dan wel een waszakje. Zo voorkom je dat de bandjes verstrikt raken in andere wasgoed. Maak van te voren de haakjes van de BH’s dicht. Zo kunnen ze nergens achter blijven haken.

Wassen in een waszakje

Voordeel van een waszakje is dat het niet kan beschadigen omdat er geen directe wrijving is van de stof tegen de wastrommel. Gebruik een programma met een temperatuur van maximaal 30 graden. Gebruik een klein beetje fijnwasmiddel. Haal de BH en slip als de wasmachine klaar is direct uit het waszakje en leg de BH’s liggend te drogen. Zo voorkom je dat het zijn elasticiteit en goede vorm verliest. Slipjes mag je eventueel wel ophangen.

Informatie over maten:

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie