Waarin verschilt een sport BH?

Een sport BH is anders dan een gewone borstenhouder. Een gewone variant moet mooi staan onder je kleding, moet prettig zitten en genoeg ondersteunen. Daarbij wordt vaak ‘kant’ toegepast voor een sexy look. Een sport BH moet er vooral voor zorgen dat je borsten tijdens het sporten een goede ondersteuning hebben. Waarin verschillen ze van elkaar en is de maatvoering hetzelfde? Meer daarover lees je hieronder.

Bekijk hier de maten >>

Sport BH maatvoering

De stof moet ademen en ook niet onbelangrijk, geen vocht vasthouden. De maatvoering voor een sport BH is hetzelfde als bij een gewone. Heb je normaal gesproken maat 75B dan heb je die maat ook nodig voor een sport variant. Er zit dus geen verschil in de maatvoeringen tussen beide houders voor de borsten. Dit zorgt ervoor datje met je normale cupmaat en bhmaat een goed passend model kunt aanschaffen.

Goede ondersteuning van de borsten

Waar je wel op moet letten is of de borstenhouder genoeg ondersteuning geeft voor de sport die je beoefend of gaat beoefenen. Er zijn sport BH’s te koop voor lichte oefeningen zoals yoga of Pilatus maar ook voor sporten waar meer bij bewogen wordt. Als je de BH aan hebt, spring dan een paar keer in de lucht en kijk of voel of je borsten stevig blijven zitten.

Bekijk de juiste BH maat >>

Tips en trucs bij de aanschaf

Ook een handig trucje is je armen helemaal omhoog doen. De houder met de juiste maat blijft netjes op zijn plaats onder je borsten zitten. Zorg ervoor dat de BH goed past op de laatste haakjes. Na verloop van tijd rekt het altijd iets uit dus dan kun hem nog goed sluiten op de naastgelegen haakjes. Let tot slot op de banden. Vooral bij zwaardere borsten zijn brede banden over de schouder prettiger. Ze snijden niet en voorkomen dat je rugklachten krijgt.

Meer maten:

Last updated: zondag 19 juli 2020

Plaats een reactie