Kledingmaat wijzer

Het vinden van de juiste kledingmaat is niet voor iedereen even eenvoudig. Sommige merken hebben een duidelijke maattabel waardoor je direct kan zien welke maat je nodig hebt. Het kan ook voorkomen dat er geen maattabel is of dat er gebruik wordt gemaakt van Engelse of Amerikaanse kledingmaten. In dat geval kun je een kledingmaat wijzer gebruiken. De kledingmaat wijzer helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens
  • Bij Kleertjes en Jeans Centre kan je de maattabellen bekijken om de maat te bepalen.

Bekijk hier de maattabellen bij Jeans Centre >>

Bekijk hier alle maten voor hem en haar >>

In kledingwinkels worden vaak een groot assortiment kleding verkocht. Bij veel fashion stores kom je dan ook verschillende merken tegen. Omdat kledingmerken niet allemaal dezelfde afmetingen hanteren voor een bepaalde kledingmaat, kun je daardoor verschillende kledingmaten nodig hebben. Met de kledingmaat wijzer weet je precies welke maat je bij een bepaald merk nodig hebt.

Kledingmaat wijzer

Veel merken hanteren een eigen maattabel. De gegevens daarvan kun je handig gebruiken tijdens het winkelen. Veel kleding passen hoeft dan niet meer voor de juiste maat. Je kunt je puur focussen op de kleuren en modellen. Met de kledingmaat wijzer kun je ook online direct de juiste maat kiezen voor je nieuwe broek, blouse, jas of warme trui. Dit scheelt retour sturen en wachten op de juiste maat. Ook draagt het bij aan een schoner milieu. Hoe minder er onnodig wordt verzonden, hoe minder uitstoot van CO2.

Maatwijzer kinderkleding

Bij kinderkleding is het vaak erg lastig om de juiste maat te vinden. De maatwijzer van kinderkleding laat overzichtelijk zien hoe je de juiste kindermaat kunt bepalen en wat de verwachting zal zijn voor de komende jaren. Dit kan voor een baby, maar ook voor een tiener. Heeft een kind nu maat 146 en is het 11 jaar? Dan heb je voor de volgende verjaardag maat 152 nodig. Gemiddeld groeit een kind om het jaar naar een grotere kledingmaat. Je kunt dit ook zelf nameten met de lengte van het kind. De maatwijzer bij kinderkleding is daarbij een handig hulpmiddel.

Kledingwijzer met maattabellen

Met behulp van een maattabel kun je overzichtelijk bekijken welke afmetingen er horen bij bepaalde kledingmaten. Voor heren, dames, kinderen en baby’s zijn er aparte maattabellen te bekijken. De kledingmaat wijzer maakt daar ook handig gebruik van. In de kledingwijzer staan ook de maattabellen met US en UK maten. Zo kun je ook eenvoudig de Amerikaanse en Engelse kledingmaten omrekenen.

Last updated: woensdag 27 oktober 2021

Plaats een reactie